Bebeğin Gelişimi 112. Hafta

Dil bilgisini anlamak
Bir okul öncesi çocuk her gün yeni kelimeler ve anlamlarını öğrenir. Bunun sebebi, 24 aydan itibaren beyninin yeni sesleri hiç olmadığından daha iyi işlemeye başlamasıdır. Ancak bunların dil bilgisi olarak doğru bir şekilde bir araya getirmek ayrı bir konudur. Türkçe dilinin karmaşıklıklarını öğrenmek zaman alır (bir bakın ne kadar yetişkin hala sıkıntılar yaşıyor).
Okul öncesi bir çocuğa doğru gramer öğretmek zorunda değilsiniz. Şaşırtıcı bir şekilde 2 ve 3 yaşları arasında, fiillerin, zamirlerin ve dilin tüm diğer parçalarını doğru kullanımını sadece dinleyerek ve pratik yaparak öğrenirler. Kelime ve ifade paternleri beyin de otomatik olarak düzenlenir ve gelecek kullanım için depolanır.
Önünüzdeki yıl görmeyi bekleyeceğiniz heyecan verici değişiklikler:
- Uygun zamir kullanımı. “Buğra istiyor” yerine “Ben istiyorum”a geçiş.
- Çoğulları kullanmak. Oyuncaklar. Köpekler. Kurabiyeler.
- Sıfat kullanımı. Güzel köpek.
Ancak gramatikal hatalar ve karıştırmalar bir süre daha devam edecek.
Haftanın İpuçları
7/24 çocuğunuzla alakalı tedbirli olmak çok yorucudur. Ama özellikle 1 ve 2 yaşındaki çocuklar boğulma ve zehirlenme gibi kazalara maruz kalırlar. Çoğu kazalar ebeveyneler dikkatsiz davrandı diye değil anlık olarak ilgileri dağıldığı için gerçekleşir. Özellikle kritik stres saatlerinde dikkatli olun: sabah evden çıkma telaşı esnasında, akşam yemeğinden hemen önce, partilerde, tatilde, misafirleriniz varken veya bir yere geç kalıyorken.