Bebeklerde Soğuk Algınlığı ve Tedavisi

Soğuk algınlıkları ne sizin için ne de bebeğiniz için eğlenceli bir durum değildir. Soğuk algınlığı virüsten kaynaklandığı için, geçmesini beklemekten başka tedavi yolu yoktur. Burun tıkanıklığını, burun akıntısını veya öksürüğünü rahatlatmak için reçetesiz ilaç kullanmayın. Bu yaştaki çocuklar için etkili değildirler ve yan etkileri olabilir. Bilinçsiz ilaç kullanımı bebeğinizi çok daha fazla hasta etmekten başka bir işe de yaramayacaktır.
Neyse ki, burnunu çeken çocuğunuzu rahat ettirmenin başka yolları da vardır. Bir buhar makinesi havayı nemli tutarak nefes almayı kolaylaştırır. Benzer bir etki için, birçok doğal ürün satan mağazada kolayca bulunabilecek birkaç damla mentol, okaliptüs veya çam reçinesini buhar makinesi suyuna ilave edebilirsiniz. Bunun dışında bebeğinizin burnunu açık tutmak için günde 4-5 kez fazla basınç uygulamadan serum fizyolojik kullanmanız gerekebilir.
Soğutulmuş hafif papatya çayı içirmeyi deneyin. Çorba, su, meyve suyu gibi sıvılar genel olarak rahatlatıcıdır ve vücudun sıvı seviyesini de korurlar. Bol sıvı tüketmek burun ve geniz akıntısı ile kaybedilen mukozanın geri yerine konması açısından da önemlidir.
Alternatif tedaviler dâhil herhangi bir ilaç tedavisi kullanmadan önce, doktorunuza danışmak en iyisidir.
Ayrıca aşağıdakiler durumlarda biri ya da bir kaçı bebeğinizde varsa mutlaka bebeğinizi bir doktorun muayene etmesi şarttır:
– çocuğunuz 5-7 gün içerisinde iyileşmek yerine kötüleşiyorsa,
– soğuk algınlığı belirtileri 2 haftadan fazla sürdüyse,
– çocuğunuzun ateşi 39 °C’yi geçerse,
– öksürük kötüleşir veya hırıltılı olmaya başlarsa,
– çocuğunuz kulağını çekiştirmeye veya ovalamaya başlarsa,
– çocuğunuz fazlasıyla yorgun ve bitkin görünüyorsa.
AnneyleBebek