Hamilelikle İlgili En Çok Merak Edilen 6 Soru

Hamilelikle İlgili En Çok Merak Edilen 6 Soru

Hamilelikle birlikte anne adaylarının merak ettikleri birçok konu ortaya çıkar. Bu heyecanlı dönemi sağlıklı ve mutlu geçirebilmek için aşağıda en çok merak edilen konuları 6 soruda topladık.

1. Beslenmemde nelere dikkat etmeliyim?

Özellikle gebeliğin ilk aylarında toksoplazmayı arttıran ürünler çok dikkatli tüketilmeli veya hiç tüketilmemelidir. Bunlar arasında sayabileceğimiz gıdalar; çiğ kırmızı et (çiğköfte), çiğ yumurta ve çiğ süt ürünleridir. Salata yapılan malzemeler çok iyi yıkanarak tüketilmeli ve gıdaların temizliğinden emin olmak gerekmektedir. Her anne adayının kişisel sağlık durumu farklı farklıdır. Bu nedenle, mutlaka doktorunuza hangi besinleri tüketebileceğinizi ve hangilerini tüketemeyeceğinizi danışmalısınız.

2. Bebeğimin daha iyi beslenmesi için porsiyonlarımı büyütmeli miyim?

Genel bir kanı hamilelikte “iki kişilik yemek yemek” yönündedir. Anne adayı bebeğin daha çok ve iyi beslenmesi için porsiyonlarını büyütür ve bu durum etraftan da desteklenir. Bir anne adayının günlük kalori ihtiyacı ortalama 2400-2800 arasındadır. Bu ihtiyaç için en temel beslenme stili öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenmek olmalıdır. Porsiyonların çoğaltılmasından çok anne adayının gün içinde 3 ara ve 3 ana öğünü atlamadan ve sağlıklı gıdalarla geçirmesi önerilir. Kırmızı et, balık, sebze, süt ve süt ürünleri ve meyve tüketimini belirli bir beslenme düzeni oluşturularak tüketmek dengeli beslenmeye yardımcı olacaktır. Bu da bebeğin sağlıklı gelişimi için en önemli ve en faydalı yoldur. Anne adayının özel bir sağlık durumu varsa mutlaka beslenme konusunda bir uzmandan yardım ve görüş almalı, doktor kontrolünde beslenmesine dikkat etmelidir.


3. Bebeğimin hareketlerini ne zaman hissedebilirim?

Anne adayları için en heyecanlı bekleyiş bebeğin ilk hareketlerini hissedeceği o anın gelmesidir. Bebeğin ilk tekmeleri anne adayı için tarifi eşsiz bir duygudur. Anne adayları genellikle, ortalama 18-20. haftalarda net olarak bebeğin hareketlerini hissedebilirler. Bazı anne adayları bu haftalardan daha önce de hissedebiliyorlar, özellikle 2. 3. gebeliğini yaşayan tecrübeli anne adayları.

4. Yolculuk yapabilir miyim?

Araba ile yolculuk yapılacaksa ve uzun süreli ise sık sık mola verilmeli. Molalar esnasında küçük yürüyüşler bacak ve kollar için iyi gelecektir. Yolculuk boyunca beslenme ve sıvı alımı aksatılmamalı ve düzenli şekilde takip edilmelidir. Yolculuk için plan yapılmadan önce gebelik takibini yapan doktor ile görüşülerek yolculuk yapılıp yapılmaması hakkında görüş alınmalıdır.

5. Çatlak oluşumu için nasıl tedbir alabilirim?

Anne adaylarının büyük bir kısmı gebelikte çatlak oluşumuyla karşılaşıyor. Aslında bu son derece olağan bir durumdur. Ortalama 50-60 cm kadar büyüyen karın çapı, kadınların cildi için ağır bir yüktür. Dolayısıyla esnekliğin maksimum düzeyde olması gerekiyor. Ancak cilt zayıfsa yırtılabiliyor ve çatlaklar oluşabiliyor. Çatlak oluşumunu önlemek için düzenli ve sağlık beslenerek kilo alımını kontrol altında tutmak önerilebilir. Bunun yanı sıra düzenli olarak doktor tavsiyesi ürünlerle cildi nemli tutmak ve masaj yapmak da alınacak önlemler arasındadır.

6. Doğumun başladığını fark edebilir miyim? Nasıl anlayabilirim?

Doğumun başladığını gelen sancılara bağlı olarak anne adayları anlayabilirler. Sancılar önce daha seyrek ve az ağrılı iken gittikçe sık ve düzenli aralıklarla belirgin hale gelirler. Ayrıca suyun gelmesi de doğumun başladığına dair önemli bir belirtidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Robot Değilim * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.