Çocuk Gelişimi 200. Hafta

Çocuk Gelişimi 200. Hafta

200. HAFTA (4 YAŞ 3 AY 4 HAFTA)

Okumaya Hazır mı?

Bu yaş grubunda tek başına okuma yapan çocuklar istisnai çocuklardır. Erken okumaya başlayan çocuklar resim ipuçlarını kullanırlar ve harfleri seslere ve kelimelere eşleştirmeyi öğrenirler. Bu çocukların dikkat ve odaklanma süreleri uzun olup en yaygın kullanılan kelimelerin yazılışları ezberlerler. Eğer çocuğunuz erken okumaya başladıysa ona mümkün olduğunca okuyabileceği tarazda kitap sunmaktan başka yapmanız gereken bir şey yoktur.

Eğer çocuğunuz erken okumaya başlamadıysa bu konuda tasalanmanızı gerektirecek bir durum yoktur. Dört yaşında çocukların büyük çoğunluğu okumaya hazır değildir ve bir kitaba uzun süre odaklanamazlar. Yine azınlıkta olan bir grup çocuk mekanik olarak okumayı öğrenebilir ama algısal olarak okuduğunu pek anlamaz. Okuma gerçekten de çocukların tam hazır olduklarında edinebildikleri bir beceridir. Çok fazla bu konu üzerinde durmanız çocuğunuzu okumaktan soğutabilir.

Şu an yapmanız gereken en önemli şey çocuğunuza kitap sevgisi aşılamak ve bu konuda onun kalbinde heyecan yaratmaktır. Okuma becerisini edinme 5, 6 ve hatta 7 yaşını bulabilmektedir.

Haftanın İpuçları

Çocuğunuzu çevrenizdeki hemen hemen her yere götürmüş olmalısınız. Yine de götürmediğiniz yerler mutlaka vardır. İşte size bazı fikirler:

  • İtfaiye Merkezi. Pek çok itfaiye merkezi turistik tur imkanı sunmasa da binanın yakınına gidip araçları görmek ve incelemek bile çocuğunuzu heyecanlandırmaya yetecektir. Eğer ona bu konuda kitaplar okuyorsanız itfaiye çalışanları ile karşılaştığında onlara sorular bile sorabilir.
  • Hava alanı. Ortamın farklı ve güzel tasarımı, uçakların iniş ve kalkışları çok eğlenceli anlar yaşamanızı sağlayabilir. Uçaklar, pilotlar, hostesler ve diğer hava alanı çalışanlarının işleri hakkında çocuğunuzun sorula sormasını sağlayabilir.
  • Semt pazarları. Değişik tür sebze ve meyveleri görmek ve tatmak için fırsat yaratabilir.
  • Bahçe malzemeleri satan marketler. Çocuğunuzun değişik bitki ve çiçekleri görmesi ve tanıması içim imkan yaratır. Farklı bahçe araç ve gereçlerini tanıtabilirsiniz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Robot Değilim * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.