Doğum Kilolarını Kaybetmek için 12 İpucu

Doğum Kilolarını Kaybetmek için 12 İpucu

Hamileliğin mucizevi oluşu kadar, bir çok anne bir daha ayak parmaklarını görüp göremeyeceğinden endişe eder. Ancak şansa, denenmiş ve doğruluğu kanıtlanmış birkaç basit değişiklikle eski şeklinize geri dönebilirsiniz.

Bu süreçte başarılı olmak için, karşılaşacağız zorlukları ve hayatı onlarla planlamanın yollarını bilmelisiniz. Sizinle paylaştığımız bu ipuçları sayesinde kilolarınızı kaybetmeye başladığınızı göreceksiniz.

 

1.      Kapalı Ambalajlı Her Gıdayı Sorgulayın

Anne olmakla beraber beslenmeye ve içerik etiketlerini okumaya karşı gelişen  bilincinizin avantajlarını görün ve çocuğunuza gösterdiğiniz saygıyı kendinize de gösterin. Diğer bir ifade ile, onun yemesini istemeyeceğiniz hiçbir şeyi siz de yemeyin.

Genel olarak, işlenmiş gıdalardan daha az, sağlıklı gıdalardan daha çok yiyerek kendinizi daha iyi bir yere konumlandırmaktasınız. Fakat elinizin paketlenmiş bir atıştırmalığa uzandığı zamanlarda, içerik etiketini muhakkak okuyun: Hidrojenize edilmiş yağlar varsa, paketi elinizden bırakın. Hidrojenize yağların diğer bir adı, günümüzde sıklıkça duyduğumuz Trans Yağlardır ve bu yağlar atar damarları tıkayarak kalp krizine yol açar.

İçindekiler etiketinde görünen ilk 3 şeyden biri de şeker ise ( mısır şurubu, üzüm şurubu, bal) başka bir şey yemeyi düşünmeye başlayın. Çünkü yüksek şekerli yiyecekler, canınızın daha fazla şekerli besin çekmesini tetikler.

2.      Dengeli Atıştırmalıklar Seçin

 

Çok az annenin 3 farklı öğün yemek hazırlayıp, oturup yiyecek zamanı vardır. Ama herkesin bir avuç badem ve elmayı ya da 2 kaşık fıstık ezmesi ile muzu yiyecek vakti vardır. Öğünler arasında 2-3 saatten fazla beklemeden günde en az 6 kez ara öğünle atıştırabilirsiniz. Eğer 3 saatten fazla beklerseniz, kan şekeriniz düşer, karnınız fazlasıyla acıkır ve besin olarak kötü bir tercih yapabilirsiniz.

Bu doğrultuda kendiniz için belirleyeceğiniz prensip, her emzirdiğinizde veya biberonla beslediğinizde sizin de atıştırmanız olmalıdır. Bu metabolizmanızı hızlandıracak ve maksimum düzeyde kalori yakmanızı sağlayacaktır.

3.      Yağ Fobinizi Yenin

 

Fizyolojik gerçek: Yağ yakmak için yağ yemeniz gerekmektedir. Gün içinde tükettiğiniz toplam 6 öğününüzden en az 3 ‘ünde sağlıklı yağların olmasına gayret edin. ( 6 tane zeytin, 12 fındık,bir yemek kaşığı keten tohumu yağı)

Yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır ki Omega-3’ün bulunduğu sağlıklı sağlar ( somon balığı, ceviz, keten tohumu yağı) karın bölgesindeki yağların azalmasına yardımcı olur.

 

4.      Alerjik değilseniz, günde en az 3 kez süt ve süt ürünleri tüketin

 

Yüksek protein, mide kazınmalarını azaltır ve tokluk hissi verip sizi tatmin eder. Süt, peynir veyoğurt gibi mandıra ürünleri, kilonuzu kontrol etmenizi sağlayan başlıca besin maddelerini içerir (kalsiyum ve potasyum dahil olmak üzere).

 

Laktoz intöleransınız varsa bile peynir altı suyunun süzüldüğünden dolayı süt şekerini kaybetmiş köy peynirini hiç düşünmeden tüketebilirsiniz.

 

5.      Sebzelerinizi erkenden tüketin

 

Gün devam ettikçe daha da yoğun hale gelmekteyiz. Akşam yemeğine dek bitkin hale gelen anneler, daha geleneksel, kalorisi yüksek ev yemeklerine yönelirler, haşlanmış brokoliye değil. Günü, kahvaltıdan başlayarak sebze tüketecek şekilde ayarlayın; sabah mantarlı ve ıspanaklı omlet yiyebilir veya öğlene doğru ara bir öğünde havuçları humusa batırarak tüketebilirsiniz.

Sebzeleri günün erken saatlerinde tüketmenin 2 faydası vardır: hem sebze ihtiyacınızı giderirsiniz, hem de güne iyi başlamak, gün boyu sürdürülebilir bir başarı sağlama yolunda size moral verecektir.

6.      En Sevdiğiniz Gıdaları kesmeyin, Yerine Geçebilecekleri Bulun

 

Pizzayı çok mu seviyorsunuz? Pizzacıyı arayıp, tam kepekli undan pizza istediğinizi söyleyin. Daha az peynir ve daha çok sebze istediğinizi belirtin. Hiç merak etmeyin, pizzacılar çok daha garip siparişlere alışkındırlar.

Canınız makarna çektiyse yüksek proteinli olanlardan tercih edin.

Yarım yağlı süt ürünleri kullanın.

Kendinizi her şeyden mahrum bırakmayın, yoksa sinir bozukluğuyla beraber vücudunuz direnişe geçecektir. Ama yerine koyduğunuz işe yaramıyorsa, istediğinizi yiyiniz ama öncesinde kendinizi sebzeler ve proteinlerle doldurunuz ki kendinizi doymuş hissedin ve ileriye yönelik benzer istekleri önleyin.

7.      Erteleyin

 

Canınız, gerçekten göz ardı etmeniz gereken bir şey çektiğinde, teslim olma dürtünüzü bir yana bırakın. Saati kontrol edin, bir bardak su için ve 15 dakika bekleyin. Yeme arzunuzun gittiğiniz görebilirsiniz. Çünkü sadece susamış da olabilirsiniz- çoğu zaman insanlar susuzlukla açlığı karıştırmaktadırlar

 

 

 

8.      Aşırıya Kaçmayın

 

 

Haftada yarım kilo verebilmek için, eğer emziriyorsanız kendinizi günde 2000 – 2200 kaloride, eğer emzirmiyorsanız 1600-1800 kaloride  limitlemeniz gerekmektedir. Eğer spor yapıyorsanız bu kalori oranlarını biraz artırabilirsiniz.

 

Eğer diyetinizi aşırılaştırıp, günlük yemeniz gerekenden daha azını yemeye başlarsanız, kaybettiğiniz kiloları geri alırsınız. Bunun için, size kılavuzluk etmesi açısından 2-3 günlük bir menü planını önceden hazırlayın ve o kalorilerin, öğün bazında güne nasıl yayıldığını görün.

9.      Daha Fazla Su İçeren Gıdalarla Beslenin

 

İçinde fazlaca su barındıran yiyecekler (meyvelar, sebzeler, çorbalar, çaylar) sizi daha az kalori ile doldurur. Su, kalori eklemeden ağırlık ve hacim kazandırır ve aynı zamanda gıdaların kalori yoğunluğunu azaltır.

Beslenme uzmanlarının yaptığı araştırmalar göstermektedir ki yemeklerden önce çorba içen insanlar, aynı kaloriye sahip başka bir gıdayla beslenen insanlardan daha az yemek yemektedirler.

Ayrıca, sıcak yiyecekler soğuk yiyeceklerden daha doyurucudur, dolayısıyla öğünler arasında çay içiniz.

10.Eğlenceli Hale Getirin

 

Sabah karşı 3’e doğru uyanmış ve süt pompalıyorsanız veya işe gitmeden önce biraz zamanınız varsa, 6-8 tane ara öğün yedeklemesi yapın. Çok yoğun ve bitkin olduğunuz dönemlerde, aklınıza yapacak bir şey gelmediğinde hemen tüketmeniz için çok faydalı olacaktır.

 

 

 

11.Daha Önceden Hazırlayın

 

Birkaç gün yetecek kadar sebzeyi yıkayın, doğrayın ve haşlayın; mısır gevreklerini ve fındık, fıstığı buzdolabı poşetlerine porsiyon porsiyon bölün.

Salatalık malzemeleri buzdolabında bulundurmak yetmez, zayıflık anında hemen tüketebilmeniz için anına yemeye hazır halde bulundurulmalıdır.

Size yardımcı olmak isteyen arkadaşlarınız olduğunda, bu onlara atıyabileceğiniz en doğru görevdir, ya da onlar bebeğe bakarken siz halledebilirsiniz.

Arkadaşlarınıza yemeğe veya çay saatine gitmeden önce ise onlara kek, börek ve pasta yerine sebze, meyve, çorba istediğinizi söyleyin.

12.Yiyeceklerinizi ve Tariflerinizi Paylaşın

Arkadaşlarınıza bu yolculuğa katılmayı isteyip istemediklerini sorun. Sırayla tarifleri paylaşın ve sağlıklıyemeklerin servis edildiği günler düzenleyin. Her katılanın bir şey getirdiği piknikler düzenleyin. Böyle bir destek sistemi başarıyı garantileyecektir.

5 Hızlı İpucu

  • Sağlıklı atıştırmalıkları depolayın. El altında olmadıkça sağlıklı karar vermek mümkün değildir.
  • Asla susuz kalmayın
  • Yemekleri yavaş yiyin
  • Önceden planlayın
  • Mükemmeliyete değil, istikrara odaklanın.

Buradaki içerikte yer alan medikal öneriler ve sağlıkla ilgili tüm bilgilendirmeler, sadece bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbir şekilde bir teşhis ya da tedavi olarak kabul edilmemelidir. Bu sitenin ve içerdiği bilgilerin kullanılması bir doktor-hasta ilişkisi kurmamaktadır. Kendi ve diğer kişilerin sağlığını ilgilendiren tüm konularda ve sorularda, kendi doktorunuzun tavsiyelerini göz önünde bulundurun.

AnneyleBebek.com

(Kaynak: https://sevgilibebek.com/dogum-kilolarini-kaybetmek-icin-12-ipucu/)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Robot Değilim * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.