Bebekler Neden Kulaklarını Kaşırlar?

Bebekler Neden Kulaklarını Kaşırlar?

Bebeğiniz durmadan kulaklarıyla oynuyorsa, çekiyorsa ve kaşıyorsa bu durum kulak ve kulak çevresinde görülebilecek bazı hastalıkların habercisi olabilir. Bebeklerin kulaklarını çekmesinin, kaşımasının ve sürekli oynamasının altında hastalıklar dışında da bazı nedenler olabilir. Bakın bebeğinizin kulağı ile oynamasının altında hangi sebepler yatıyor olabilir:

    • Banyo sırasında eğer bebeğinizin kulağına su veya köpük kaçmış ise bu durum kaşıntıya sebep olabilir. Eğer böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız, bebekler için üretilmiş kulak çubuğu ile bebeğinizin kulak deliğinin içine sokmamak şartıyla, kulağını kurulayıp, temizleyebilirsiniz.
    • Çok fazla bir bağlantı yokmuş gibi görünse de, bebeklerin diş çıkarma sırasında kulak kaşıntısı belirtisi başta gelmektedir. Bunun sebebi, çene altında bulunan sinirlerin, kaşıntı ve hafif ağrıyla kulak bölgesini uyarması. Bu nedenle bebeğinizin diş çıkarma sırasında kulağını çekmesi, kaşıması artabilir.
  • Dış kulak yolu iltihabı ise kulak kaşınmasında sık rastlanan nedenlerden. Dış kulak iltihabının en yaygın sebebi ise kulağa su kaçmasıdır. Ayrıca kulak çöpü ile zedeleyecek kadar kulağa ittirmek de bu iltihabın nedenleri arasındadır. Dolayısıyla bebeğiniz dış kulak iltihabı nedeniyle de kulağı ile sık sık oynamaya başlayabilir.
  • Bir diğer sebep ise kulak enfeksiyonudur. Orta kulak enfeksiyonu olarak da adlandırılan kulak enfeksiyonu özellikle 6 ay ve 3 yaş arasında bebeklerde sık şekilde görülen bir rahatsızlıktır. Uykuda huzursuzluk, ateş, kulak-burun akıntısı gibi soğuk algınlığına benzer belirtilerle ortaya çıkan bir hastalıktır.
  • Farklı bir sebep ise bebeğin kulak bölgesinin çok terlemesi olabilir. Terlemeye bağlı kaşınma ve temizlenmeme durumunda ise kulakta tahriş olabilir.
  • Bebeğinizin vücudunu keşfetme dürtüsü de sık sık elini kulağına götürme sebebi olabilir.

Birçok farklı sebebi olduğu için, kulak kaşıntısı, kulağını çekme, sürekli kulak ile oynama gibi durumun bebeğinizde sıklaştığını gözlemliyorsanız, doktorunuza başvurmanız doğru nedeni ortaya koyacaktır. Böylece bebeğiniz kısa sürede rahatlayacaktır.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Robot Değilim * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.