10 Adımda Evinizi Bebeğinize Göre Düzenleyin

10 Adımda Evinizi Bebeğinize Göre Düzenleyin

Keşfetmeye her an açık, her şeyi merak eden bebeğiniz yürümeye başladığı anda evin her yerini kendine oyun alanı haline getirmeye çalışacaktır. Hemen her saniye yanınızdan ayrılmayan bebeğiniz siz evde nereye giderseniz gelecek ve yaptığınız her şeyi taklit etmeye başlayacaktır. Bu nedenle, olabilecek ev kazalarını engelleyerek, bebeğinizin güvenliği için odaları yeniden düzenlemeniz doğru bir karar olacaktır.

Bakın 10 adımda pratik bir şekilde evinizi bebeğinize hazır hale nasıl getirebilirsiniz:

  1. Deterjan gibi kimyasal malzemeleri kaldırın: Deterjan, sabun gibi malzemelerin şişeleri meraklı bebeklerin dikkatini çeker. Kimyasallar bebeğiniz için geri dönüşü olmayan tehlikeli durumları doğurabilir. Bebeğin içmesi, üzerine dökmesi olabilecek durumlardır ve fark edilmeyebilir. Bu istenmeyen durumun olmaması için de tedbir alınmalıdır. Mutfakta, banyoda, çamaşır odasında bulunan deterjan, sabun, şampuan gibi malzemeleri bebeğinizin tırmanarak ulaşamayacağı bir dolaba kaldırarak ya da bir dolapta kitli şekilde tutarak bu konuda tedbir alabilirsiniz.
  2. Eşyaları duvara monte edin: Bebeğiniz tırmanmaya başladığı andan itibaren evinizdeki tüm eşyaların üzerine çıkmak isteyecek, tutunup tırmanmaya çalışacaktır. Bu son derece riskli bir durumu oluşturacağı için evdeki her türlü dolap vs. gibi bebeğinizin üzerine devrilebilecek her türlü eşyayı duvara monte ederek, sabitlemeniz olası tehlikeyi engellemenizi sağlayacaktır.
  3. Kırılabilecek ve devrilebilecek eşyaları kaldırın: evinizin çeşitli yerlerinde bulunan vazo, saksı, fotoğraf çerçevesi, uzanıp açabileceği dolaplardaki kesici aletleri kaldırmanız tehlikenin ne olduğunu bilmeyen bebeğinizi korumanız için son derece doğru bir tedbir olacaktır.
  4. Prizleri kapatın: Priz görüp de parmağını içine sokmaya çalışmayan bir tane bebek yoktur herhalde 🙂 Doğabilecek tehlike nedeniyle tüm prizleri kapatmanız doğru olacaktır. Ayrıca ev içinde bebeğinizin ulaşabileceği elektrikli aletleri de kesinlikle kaldırmanızda fayda vardır.
  5. Banyo ve tuvalet kapılarını kapalı tutun: Banyo ve tuvaletler hem bebeğinizin güvenliğini hem de hijyenini tehdit eden yerlerdir. Bu nedenle bebeğiniz büyüyüp kapıları açmaya başlayana dek kapıları kapalı tutarak önlem alabilirsiniz. Bebeğiniz biraz daha büyüyüp kapıları açmaya başladığında ise kapıları dikkatli bir şekilde kilitli tutabilirsiniz.
  6. Masa örtüsü kullanmayın, dolap içlerini düzenleyin: Bebeğiniz evin her yerinde büyük keyifle dolaşmaya başlayınca nerede bir masa örtüsü görse çekmeye çalışacaktır. Masalarınıza örtü örtmeyerek ve üzerine çekerek düşürebileceği nesneler koymayarak meraklı miniğinizi korumuş olursunuz. Salon, mutfak gibi yerlerdeki aşağı seviyede bulunan dolap içlerinize bebeğiniz için tehlike oluşturabilecek her türlü şeyi kaldırın. Dolapları bebeklerin açamamaları için yapılmış bebek kilitleriyle de kapatabilirsiniz.
  7. Balkon ve pencerelerinize çocuk kilidi takın: Evdeki tüm balkon ve pencerelere çocuk kilidi takın. Bu kilidi uzun süre kullanacaksınız. Bebeğiniz büyüdüğünde de işinize yarayacak ve kapı kollarına uzanmaya başlayıp açabildiği ve pencerelerin önüne bir şey getirip çıkmak istediği dönemler için de tedbir almış olacaksınız.
  8. Sivri köşeli mobilyaları kapatın: Evdeki sivri köşeli tüm mobilyaların sivri yerlerini yumuşak malzemelerle kapatın. Böylece bebeğinizin kafasını, yüzünü veya vücudunun her hangi bir yerini çarpması durumunda yara almasını bir nebze de olsa engellemiş olursunuz.
  9. Küçük parçaları etrafta bırakmayın: Bebeğiniz yerde veya etrafta ne bulsa ağzına götürecektir. Bu nedenle, evinizde küçük parçalı, bebeğinizin boğazına takılabilecek her türlü şeyi kaldırmanız iyi olacaktır. Yerlere dökülebilecek ya da düşebilecek küçük parçaları da sık sık kontrol etmeniz son derece doğru olacaktır.
  10. Bebeğinizin odasını ona göre düzenleyin: Bebeğinizin odasındaki her türlü malzemenin ona yardımcı olacak boyutta ve şekilde olmasına özen gösterin. Yatağını, dolabını, oyun ve kitap gibi eşyalarını yardımsız kullanabileceği şekilde düzenleyin. Böylece odasında özgürce, yardımsız ve güvenle zaman geçirebilir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Robot Değilim * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.